Buk Medang Kamulyan/Babon Manusa

BAGENDA SYAH JENENG RATU DI KARAJAAN MEDANG LARANGAN (LAIN SUMEDANG LARANG) ANU KARATON NA DI CIPTA KU SAYIDINA SIS AS DI CAI PAKU SATUTASNA SURUTNA CAI SAGARA NGEUEUM ALAM MEDANG KAMULYAN . ARI DI SEBUT CAI PAKU IEU MANGRUPA PANGELING ELING IEU TEMPAT ANU GEUS OROT TINA CAI SAGARA LOBA TANGKAL PAKU KU AYANA PRAHARA ALAM MEDANG KAMULYAN KA KEUEUM KU CAI SAGARA ... kitu sabenerna ieu tempat ngadegna karajaan medang larangan di cai paku ayana saterusna BAGINDA SYAH NYIPTA 3 URANG KAPETENGAN DI KARATON MEDANG LARANGAN JUJULUKNA TRI TUNGGAL ISUN CAKRA BUANA KAKASIHNA BAMBANG, SOMANTRI, BAMBANG SURADILAGA BAMBANG SIDAKSINA

KARAJAN MEDANG LARANGAN ANU NGAGEULARKEUN MANUSA LINUHUNG TURUNAN TAPEL ADAM BABU HAWA JENENG RATU DI KARAJAAN MEDANG LARANGAN NGALAKONAN DARMA PANCEN GAWENA TI ALLAH TAALA JADI RATU TI ALAM MEDANG KAMULYAN SATERUSNA DI SEBUT "DARMA RAJA", SABENERNA SABAGEAN TINA HURIP HIRUP NA RUNDAYAN TI SAIDINA ANWAR NGABOGAAN TURUNAN RATU DI KARAJAAN MEDANG LARANGAN .

Karaton medang larangan nu ngarundaykeun karajaan sumedang larang, pakuwan galuh, padjadjaran  anu ngeus nyata bukti dijadikeun catur ngadadarkeun SAJARAH PASUNDAN ANU TE KA LACAK NEPI KALULUHURNA. nya ayeuna baris di sawalakeun saujdratna sangkan ulah ngatog ngeunaan keterangan anu geus aya dina kitab WARUGA JAGAT NGABEJAKEUN YEN RAJA" SUMEDANG BAHEULA ASALNA NAGARA CEYLON ANU AYENA KATELAH SAILAN/ SRILANGKA ieu kabeh beja oge SALAH! Sabab kudu nyaho dimana lungsurna tapel adam jeung babu hawa ka alam medang kamulyan merenahna di mana, SANG IDAJILLAKNATULLAH DIMANA LUNGSURNA KUDU DI BUKTIKEUN KALAYAN NYATA Tina KATERANGAN ANU NGES AYA DINA KITAB SAJATINA ALLAH TAALA DINA RAGA AWAK SAKUJUR!

KARATON MEDANG LARANGAN SAUMUR JEUNG ALAM MEDANG KAMULYAN NGADEG SALUNGSURNA TAPEL ADAM JEUNG BABU HAWA KATUT SANG IDAJILLATNATULLAH TI ALAM WAHIDIAT KA ALAM WAHDAT ANU JADI ALAM MEDANG KAMULYAN ALAM JAGAT KABIR ALAM DUNYA RAME ALAMA BUANA PANCA TENGAH 
MANCEN GAWE DARMA LAKONE RAGA AWAK ISUN KANG MANUSA ING ALAM BUANA KALIH MARING ALAM MEDANG LARANGAN PANCEN GAWENE IRA RASA ALLAH TAALA MARING TURUNANE IPUN SAYIDINA SIS ALLAEHISSALLAM KANG DATANG DAWUH DAULAT DAKSA LAN DARMA LAKONE ING ALAM DUNYA KALIH LAHIR LAN BATIN PANCEN GAWE ADADI PAPAYUNG AGUNG ING KRATON ALAM MEDANG LARANGAN DADI RATU ING ALAM JAGAT BUANA KALIH KANG METU STUNGGAL LANANG TURUNANE IRA SAYIDINA SIS ALLAEHISSALAM AREP ADADI RATU ADIL RATU ADIL CAKRA BUANA PANCA TENGAH SAKING KRATON MEDANG LARANGAN

ING KAKASIHE IPUN BATARA TUNGTANG BUANA IPUN AREP MEDAL DARMA LAKONE ING GAWENE IDER JAGAT ALAM BUANA TENGAH NULI ALAM JAGAT RAYA SEMESTA KANG SDAYA ISINE IPUN ING RIKSANE LAN AJAGANE IRA SAKEHE ISINE ALAM JAGAT RAYA SEMESTA IPUN MUNG STUNGGAL RAGA SLIRANE IPUN ALANGLANG ALAM BUANA KANG IRINGE KANG PITU ING STUNGGAL SATO KUDA ING IRENG RAGA AWAKE IRA SI DUGUL ARANE IPUN KALIH TRI TUNGGAL LANANG TRI TUNGGAL ISUN CAKRA BUANA LAN TRI TUNGGAL LANANG TRI TUNGGAL ISUN IDER BUANA ADADI KANCA SETIANE IPUN SANG BATARA TUNTANG BUANA ALANGLANG BUANA PANCA TENGAH. ‪DARMA‬ RAJA

3 URANG PUTRA GURU AJIAN KAKASIHNA GURU HAJI PUTIH, RATU KOMARA, RATU AJAR SAKTI. ARI RATU KOMARA SENAH LUNTA KA KIDUL WETAN KU Uyut SEMAR TITAH NGABABAKAN DEUKEUT SITU PANJALU BELAH KALER KULON SEDENGKEUN RATU AJAR SAKTI SINA LUNTA KA TUNGTUNG KULON NUSA JAWADIPA NGABABAKAN DI UJUNG KULON SEDENGKEUN GURU HAJI PUTIH DI BERE TUGAS SAMEMEH JENENG RATU TATAPA DI GUNUNG SANGKAN JAYA SALILA 3 TAHUN SABAB 3 DULUR SAKEMBARAN IEU NU 2 URANG NYATANA ANU CIKAL JEUNG ANU BUNGSU TE DAEK BOGA GEUREUHNA . NYA GURU HAJI PUTIH TATAPA DI GUNUNG SANGKAN JAYA SALILA 3 TAHUN RENGSE TATAPA DI ANGKAT JENENG RATU DI KERAJAAN MEDANG LARANGAN JUJULUKNA PRABU GURU HAJI PUTIH TAPI GELAR KAPRABONAN DIRINA TEU DI PAKE.

Bagenda Syah batari pohaci gaduh putra lanang 4.
1.  PRABU HAJI PUTIH (RATU ARIA MANAH WENING)
2. RATU KANDAGA BUANA
3. RATU AJAR AJIAN
4. PRABU KANCANA BUANA 
Ngan saatos nusa dipa robih jadi jawa dipa nyokot ngaran tina jaman dewa (jawa). Nu ngaratuan atos gentos nya Ratu Guruh Deweh bareng jeung dulur sabrayna Munding Laya dikusumah jeung asih terus nyipta putra lanang kakasihna GURU AJIAN. Ieu lalakon saatos jaman wayang eusina jamus kalimasadah.

Sabda Allah taala pikeun umat manusa anu baris tetep renggenek cicing di ieu tempat kudu bisa MAHING NAON NUDI PAHING TINA SABDA ALLAH TAALA, HUSUSNA PIKEUN UMAT MANUSA TURUNAN SAYIDINA SIS AS ANU AYA DI NUSA DIPA AYANA KARAMAN DATANGNA TI SANG Idajillatnatullah katut incu tuturunanna di nusa dipa jadi ajang KARAMEAN satutas ngadeg karajaan maniloka di jonggring salaka di puncak SEMERU. Nepi ka loba korban jiwa manusa nu te tuah teu dosa ku ayana kasarakahan raja ALENGKA mimiti ngaco dina sagala rupana.


Catatan : Ini hanya sebagian isi Medang Kamulyan/Babon Manusa yang semua ada 334 halaman
============================
Sumber : Pangawung Rangga
Dusun sukajadi desa neglasari kec. Darmaraja. Rt 004/003. Bapak Idik/Dela Sumedang

0 komentar:

Posting Komentar